Пилот на пътнически самолет почина при полет от САЩ до Чили

Капитан Иван Андор (56 г.) се чувствал зле в продължение на цели три часа по време на полет на LATAM Airlines от Флорида, САЩ до столицата на Чили Сантяго. В един момент той отишъл до тоалетната, но там припаднал. Екипажът се опитал да му окаже първа помощ, но за съжаление пилотът починал, пише "Индипендънт".


Пилотът с 25-годишен стаж бил обявен за мъртъв половин час по-късно, след като самолетът кацнал на летище Токумен в Панама Сити.

"LATAM Airlines Group" съобщава, че полет LA505, който е изпълнявал маршрут Маями-Сантяго, е трябвало да се приземи на международното летище Токумен в Панама поради нуждата от спешна медицинска помощ за един от тримата членове на командния състав.

"Когато самолетът се приземи, се намесиха службите за спешна помощ, но за съжаление пилотът почина", се казва в изявление на авиокомпанията.

"Дълбоко сме засегнати от случилото се и изказваме искрените си съболезнования на семейството на нашия служител. Благодарни сме за 25-годишната му кариера и ценния му принос, който винаги се е характеризирал с неговата отдаденост и професионализъм. "По време на полета бяха приложени всички необходими протоколи за безопасност, за да се защити животът на пилота", се допълва в изявлението.

След инцидента полетът е напуснал Панама Сити и е продължил за Чили. /БГНЕС