Пиронкова отпадна в първи кръг на Уимбълдън

Първата ни ракета Цветана Пиронкова загуби от Юлия Путинцева с 3-6, 1-6 в първи кръг на турнира от Големия шлем Уимбълдън. Срещата продължи малко над час.

Пиронкова не успя да се противопостави на Путинцева.

Българката, която попадна в основната схема на надпреварата като „щастлива губеща“ след отказванията на вече бившата шампионка Симона Халеп и представителката на домакините Джоанна Конта, не успя да окаже съпротива на 43-та в света казахстанка. Цвети изостана с пробив началото, който успя да върне при 3-3.

Последва обаче нов брейк за Путинцева, която не допусна колебание и след трети пробив дръпна в резултата. Във втората част тя бе още по-категорична, давайки само един гейм на пловдивчанката. Путинцева вкара 81% от първия си сервис в игра и загуби само седем точки на собствено подаване в мача. Тя направи 19 уинъра и само девет непредизвикани грешки, докато Пиронкова бе с отрицателен баланс – 11-22.

В следващия кръг тя ще играе с Альона Болшова Задионов или Паула Бадоса. Напред при дамите продължиха още Камила Джорджи, Каролина Мухова и финалистката на Ролан Гарос Анастасия Павлюченкова. /БГНЕС