Пиронкова отпадна във втория кръг на квалификациите за Ролан Гарос

Спортист №1 на България за 2020 Цветана Пиронкова пропусна шанса да извоюва втора поредна трисетова победа и да се приближи на крачка от основната схема на Ролан Гарос. Във втория кръг на квалификациите в Париж 33-годишната пловдивчанка отстъпи пред швейцарката Сузан Бандеки (22 години) с 4-6, 6-2, 3-6 и приключи участието си във втория за годината турнир от Големия шлем още в пресявките.

Цветана Пиронкова

В първия сет двете тенисистки си размениха по един пробив в седмия и осмия гейм, след което Бандеки реализира нов брейк за 5-4 и задържа подаването си за аванс от 1-0. Във втората част Пиронкова проби рано и затвърди за 3-0, а в осмия гейм отрази четири брейкбола, от които три поредни при 0-40, преди да нанесе втори удар в сервиса на съперничката си и да изравни на 1-1.

В решаващия III сет Цвети отново поведе с 3-0 гейма, но позволи на младата си опонентка не само да върне пробива и да изравни още при 3-3, а и да вземе и следващите ѝ две подавания и да затвори мача след 2:07 часа игра на корт №14 във френската столица.

В директните битки за влизане в основната схема Сузан Бандеки ще се изправи срещу австралийката Сторм Сандърс, отстранила Чагла Бююкакчай от Турция с 6-2, 6-4. /БГНЕС