Пиърс Броснан ще се яви пред съда за нарушаване на правилата на Йелоустоун

Пиърс Броснан ще се яви пред съда през януари, след като се предполага, че е влязъл в забранена зона на националния парк Йелоустоун, съобщи FN News.


70-годишният актьор от филма "Джеймс Бонд" получи обвинения за това, че през ноември се е придвижвал пеша извън зоната за наблюдение и е навлязъл в защитена термална зона на националния парк.

Според наказателното дело, заведено в Окръжния съд на САЩ в Уайоминг, Броснан е бил уведомен за това, че на 1 ноември се е движил пеша "във всички термални зони и в каньона Йелоустоун " и е "нарушил затворените зони и ограниченията за ползване".

На британския актьор е наредено да се яви в Центъра за правосъдие на Йелоустоун на 23 януари, за да отговори на обвиненията, които са посочени като дребни нарушения.

Според уебсайта на Йелоустоун термалните зони имат "деликатни, чупливи корички, които могат да се намират на върха на изгарящата вода" и гостите са посъветвани да се придържат към определените пътеки за собствена безопасност.

От посетителите се очаква да спазват следните правила: "Не се движете през термалните зони след настъпване на тъмнината; Забранено е да се променят или поставят предмети в термалните обекти; забранено е плуването, накисването или къпането във вода, която е изцяло с термален произход".

Броснан беше в Уайоминг, за да снима предстоящия си уестърн "Несветата троица" във филмовото ранчо "Йелоустоун" заедно със Самюъл Л. Джаксън./БГНЕС