Питър Макрилос: Нивото на българския футбол е доста високо

Нивото на българския футбол е доста високо. Това заяви футболистът на Славия Питър Макрилос, който бе награден в Пресклуб България за Играч номер 1 на 19-и кръг в Първа лига, предаде репортер на БГНЕС. Макрилос отбеляза два от трите гола при обрата над Арда с 3:2 в столицата.

Просто искам да благодаря за тази награда, тя означава много за мен и моето семейство – благодаря преди всичко на моите съотборници и на моя клуб. Не съм очаквал тази награда, но дойдох тук да помогна на отбора – исках да му помогна да излезе от това положение, в което се намира. Атмосферата не е толкова добра сега, защото загубихме последния си мач – понякога играем добре, понякога – не толкова, но сега е важно да се фокусираме върху следващата среща. Не можем да мислим за миналото, трябва да гледаме към бъдещето“, започна той.

Макрилос е запознат с историята на клуба и за него е чест да бъде играч на Славия. „Просто трябва да продължим да се борим заедно, имаме добра връзка помежду си. Славия е един отбор с история и това е религия за мен. Това е тим с големи традиции, знам много за клуба. Искам да се развивам като играч и смятам, че именно в отбор като Славия ще мога да вървя напред. Играл съм в английско, гръцко и ирландско първенство – тук равнището на шампионата е доста високо, именно заради това дойдох в България. Той посрещна мен и моята съпруга, той ме доведе в клуба и ми помогна да свикна с отбора, затова реагирах толкова емоционално и го прегърнах след първия гол“.

Ние искаме да спечелим всеки мач и за мен няма значение дали той ще бъде на върха на класирането, просто нашата задача е да печелим трите точки. Сега съм в Славия и съм ангажиран с клуба, нямам друг отбор, в който желая да играя в момента. Да, знам за дербито с Левски – когато играем у дома, често побеждаваме, така че дано отново го направим и за Купата на България“, завърши Макрилос. /БГНЕС