Пламен Николов преди разговорите: Ще произведем новина

Ще произведем новина – това бе краткият коментар на кандидат-премиерът на „Има такъв народ“ Пламен Николов минути преди първата от политическите срещи, на която партията победител на изборите обеща да оповести ревизираният поименен състав на проектокабинета си, предаде репортер на БГНЕС.

Днешните разговори за съставяне на кабинет се провеждат в сградата на Народното събрание, а първият от тях ще бъде с представители на „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Срещите, на които трябва да станат ясни окончателните имена на министрите, ще се проведат без присъствието на медии. В тях няма да участват единствено ДПС и ГЕРБ-СДС.

„Ще го направим по начина, по който трябва да бъде“, коментира Николов за оповестяването на имената и допълни, че те първо трябвало да бъдат съобщени „на партньорите“.

На въпроса има ли шанс за съставяне на правителство, Пламен Николов бе лаконичен: „Естествено, разбира се“.

След срещата между двете формации се очаква да има изявления, за да бъдат обобщени резултатите от нея.

Цялата парламентарна група взе участие в съставянето на кабинета, заяви кандидат-премиерът на „Има такъв народ“ Пламен Николов.

Николов и депутатите от групата проведоха среща с представители на „Изправи се БГ! Мутри вън!“, която е първата от серията днешни разговори за обсъждане на поименния състав на проектокабинета. На нея са обсъждани имена на министри, които отново останаха в тайна и не бяха оповестени публично.

До края на деня ще знаете кабинета – отговори Николов на настояването на медиите да разкрие състава на правителството. Как и кога точно ще се случи това не стана ясно.

„Чухме имената на кандидатите за министри, ще ги обсъдим в парламентарната група“, бе краткият коментира на Мая Манолова след разговорите, провели се при закрити врата. Тя бе категорична, че групата ѝ ще вземе решение дали да подкрепи бъдещия кабинет едва в края на парламентарната процедура. Предстоят разговори на „Има такъв народ“ с „Демократична България“ и БСП.

За да сложи край на спекулациите за неговото образование, днес Пламен Николов донесе всичките си дипломи за завършени степени на образование в парламента, за да ги покаже на парламентарните репортери. Диплома за средно образование, магистратура по философия, както и договор за стипендия за реализация на научен проект в Австрия, бяха част от документите. Пламен Николов дори се похвали и със завършена школа за запасни офицери.

„Не подценявайте философското образование, най-големите умове в политическия свят са завършили философия“, заяви той. На въпроса какво мисли за обвиненията към колегата му в ИТН Петър Илиев, за когото има съмнения, че в един от своите юридически трудове е плагиатствал, Пламен Николов Отговори: „Плагиатството е нещо, с което мислим да се борим и то по много ефективен начин. Планираме да създадем електронна система с изкуствен интелект, която да следи всички публикации, за да могат да се правят отчисления за всички учени, които са цитирани. След като се въведе тази система ви гарантирам, че у нас плагиатството рязко ще спадне“. /БГНЕС