Пласидо Доминго е заподозрян във връзки с аржентинска секс секта

Известният оперен певец Пласидо Доминго е заподозрян, че е ползвал услугите на секта, която повече от 30 години е експлоатирала хора в Аржентина, включително сексуално, съобщава испанският вестник "Паис", позовавайки се на източници, близки до разследването.

Аржентинските правоприлагащи органи съобщиха миналата седмица за разкриването на голямата секта, която е действала под името "Училище по йога в Буенос Айрес". Според предварителните разследвания сектата е пропагандирала философия срещу СПИН и наркотиците и стремеж към щастие, предлагала е на хората лечение към зависимости, но всъщност е вземала парите им. За изпиране на откраднатите пари и имущество са създадени фондове в чужбина и са закупени недвижими имоти и автомобили.

Според вестника разследващите разполагат с аудиозаписи на разговори, в които вероятно участва самият Доминго, лидерът на сектата Хуан Перкович и посредник.

Източниците посочват, че Доминго все още не е обвинен в нищо. Те отбелязват, че разследването все още не е проучило автентичността на "огромно количество хартиени и цифрови доказателства"./БГНЕС

Буенос Айрес / Аржентина