Плаж в Сардиния може да стане дестинация за нудистки сватби

За хората, които искат да общуват с природата, Сардиния вече е едно от най-добрите места в Европа за това.

А сега има възможност да се приближите още повече - като се ожените на нудистки плаж на острова, съобщи Си Ен Ен.

Плажът Ис Бенас, разположен на половината от западното крайбрежие на Сардиния, изглежда ще се превърне в дестинация за нудистки сватби, след като местните власти решиха да позволят на двойките да произнесат своите обети там au naturel.

Луиджи Тедески, кмет на най-близкия град Сан Веро Милис, заяви, че идеята хрумнала на властите, когато германска двойка писала, за да попита дали би било възможно да се ожени на плажа, на който от две години има обособена зона за нудисти.

Но докато мнозина може да се присмеят на идеята да си разменят обети, както е предвидено от природата, Тедески - който е имал първоначалната идея да определи част от плажа за нудистки - каза, че причината да се отвори за сватби е доста по-сериозна.

„Мисля, че живеем в деликатен момент за свободата на хората, с националистическите движения в Европа“, каза той.

„Хората протестират и биват обграждани от полицията, или биват сплашвани. Затова мисля, че трябва да правим неща, които да показват, че хората са свободни. Повечето хора искат свобода, а не режим“, добави кметът.

„Нищо общо със секса“

Самопровъзгласилият се за антифашист Тедески, който е кмет от 2015 г., заяви, че централната част на плажа Ис Бенас винаги е била посещавана от нудисти.

„Просто го направих официално, за да утвърдя правото на свобода“, каза той - добавяйки, че това е смесен плаж, където нудистите и облечените посетители съществуват заедно.

„Голотата няма нищо общо със секса. За [нудистите] това е философия на живота и е свързано с природата", добави кметът.

„Това трябва да се уважава - така че защо не? Имаме този плаж, място, което се поддава чудесно на нудизма. И тогава си помислихме, че трябва да направим плаж за сватби. Ако хората искат да се оженят голи, могат да го направят“, заяви той.

Тедески каза, че централната част на плажа, която е заобиколена от две редовно облечени зони, е частично скрита. „Ако някой има проблем, може да мине покрай него или да погледне морето“, каза той.

Въпреки това Тедески заяви, че никой в града, чието население от 2500 души може да нарасне до 30 000 през лятото, не се е оплакал.

„Имаше няколко шеги за това дали ще трябва да бъда облечен, за да отслужвам церемонии, или къде ще нося фасцията (кметската лента), но това са само шеги. В основата си всички са „за", каза той.

Целта е да се създаде мрежа от нудистки плажове в цяла Сардиния, каза Тедески.

Устойчиво развитие на туризма

Идеята е туризмът да се развива по устойчив начин.

„Трябва да имаме културен обмен - не големи хотели, а малки предложения за настаняване, които разказват историята на района. Това може да се случи само ако посрещна туриста в дома си, нахраня го с нещо, което съм направил - и този вид туризъм (натуризмът) е идеален за това. Те са в по-близък контакт с природата“, каза кметът.

Районът около Сан Веро Милис се нарежда сред най-красивите крайбрежия в Европа. В рамките на юрисдикцията на самия град има почти 17 мили плаж. По-известните съседни плажове Ис Бенас и Ис Аренас са заобиколени от обширни дюни, а зад тях има огромна борова гора./БГНЕС