Плевнелиев: Радев е манипулатор, симпатизира на новия Хитлер

Румен Радев е президентът на манипулацията. Той и към днешна дата не е осъдил действията на Народния съд, не се е обърнал към младите българи, за да им разкаже каква е била от самото начало до своя край тоталитарната власт.

Популистът и русофил генерал Радев дори не е разбрал какво е да си президент на Републиката, и продължава със своите битки, които са по-скоро базирани на манипулацията. На един държавен глава не му отива да разпространява исторически манипулации, а да поиска прошка от името на настоящите поколения, които не успяха по правилния начин да покажат истината за историята.

Радев не е казал и една дума за многобройните паметници, които неговата партия, която и към този момент го подкрепя, продължава да открива. Паметници на националния предател Тодор Живков. Съществуват още и паметници на друг национален предател - Георги Димитров, който потопи България в кръв по време на своето управление. Всеки инакомислещ беше убит. Димитров заседаваше в МС на руски език, за да се покланя на полковниците от съветската армия, които го контролираха.

Това е истината за началото на терористичния и диктаторски режим на комунистите в България, и Румен Радев ни разделя и по тази тема тежко, като крие и разпространява манипулации, а също така няма позиция по тези въпроси, с което ни пречи да гледаме напред.

Хората и обществата не се учат от историята. Това кара историята да се повтаря. Ако погледнем България също можем да кажем, че не се учим от историята, защото не сме разказали историята в нейната цялост и нейната историческа истина на следващите поколения, така че те да я знаят. Към днешна дата много българи симпатизират на новия Хитлер – Путин, включително и българският държавен глава. Към днешна дата много българи замитат под килимите, не смеят да кажат истината за тоталитарния режим, много българи симпатизират на наложената от съветската власт пропаганда и пропагандни тези, и отказват да застанат на страната на истината. И когато не се учим от историята, тя ще се повтори.

Скъпи млади българи пожелавам ви да ковете историята такава, каквато е зададена от Апостола на свободата на България, каквато е зададена от нашите революционери, нашите предци. Те ни завещаха да бъдем равни на другите европейски народи, а не да слугуваме на Съветската империя. Те ни завещаха да изградим чиста и свята република, което означава да изградим социално отговорна европейска икономика и демокрация, а не олигархична и грабителска, каквато има днес в Русия. /БГНЕС

------------

Росен Плевнелиев, президент на България (2012-2017 г.). Анализът е направен специално за БГНЕС.