Плеяда спортни звезди почистиха морето и плажната ивица край Камчия 

„В последните години комплекс „Камчия“ се утвърди като любимо място за тренировки, почивки и спортни лагери на български и чуждестранни спортисти заради богатата спортна база. Не е тайна, че комплексът е предпочитано място и заради невероятната природа и близкия достъп до море, който имаме. Чистият плаж е само част от красотата на това място“, каза изпълнителният директор на комплекса Николай Недялков, който също се включи в чистенето.

В акцията се включи и Българската федерация по бокс, както и нейният председател Красимир Инински.

Проявата е и част от кампанията, съпътстваща реализацията на проекта на асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта – “Младите хора – Бъдещето на България – в действие”, който се изпълнява по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта.

Асоциация „Докосни дъгата“ и летните й инициативи се провеждат за пета поредна година съвместно със СОК „Камчия“.

„В тазгодишната акция на морския бряг се включиха над 80 деца и младежи. Инициативата на плажа в Камчия е двудневна, като в програмата на младите спортисти, на децата и младежите е много наситена – предстоят тренировки на плажа, езда, и открити уроци по шахмат“, съобщи председателят на Асоциация „Докосни дъгата“ д-р Денислава Ангелова. /БГНЕС

Бургас / България

ВРЪЩАНЕ НАЗАД РЕДАКЦИЯ