Плишкова сломи Гоф след двучасова битка в Мадрид

Каролина Плишкова обърна талантливата американка Кори Гоф след 5-7, 6-3, 6-2 в двубой от първи кръг на силния тенис турнир в Мадрид за малко над два часа игра.

Плишкова елиминира съпротивата на Гоф след обрат.

Чехкинята изостана в сетовете след драматична откриваща част, която стартира с три пробива. Гоф загуби предимството си точно когато сервираше за първия сет, но направи рибрейк в 11-ия гейм и след това не сбърка, за да поведе в резултата.

Оттам насетне обаче поставената под номер 6 в основната схема пое инициативата и след един пробив във втория сет и три в третия се класира за следващата фаза на надпреварата. Там нейна съперничка ще бъде рускинята Анастасия Павлюченкова, която елиминира друга представителка на САЩ – Мадисън Кийс, в два сета.

За втори кръг се класираха още Арина Сабаленка, Симона Халеп и Наоми Осака, като беларускинята ще играе с Дария Касаткина в следващата фаза, докато съпернички на румънката и японката са съответно Сайсай Джън и Каролина Мухова. Напред прогресираха още Мария Сакари, Анет Контавейт, Джесика Пегула, Елизе Мертенс, Йелена Остапенко и Елена Рибакина. /БГНЕС