Пловдивчани изнесоха фитнеса на открито

Фитнесите на открито живнаха, след като затвориха тренировъчните зали заради коронавируса до края на март. Те отдавна са излезли от рамките на „нова мода“ у нас, но до преди пандемията напливът за тях беше в пъти по-малък, отколкото за залите, в които можеш да се сдобиеш и с персонален треньор, а и не зависиш от метеорологичните условия. Тази тенденция обаче бързо се обърна с непрестанно променящите се противоепидемични мерки и отваряне, и затваряне на закритите места за спортуване за посетители. Затоплянето на времето също изигра голяма роля и накара десетки пловдивчани да изберат неделния ден за спорт на открито, предава кореспондентът на БГНЕС от града.

Най-голям е напливът на уредите, които са разположени в Младежкия център на гребната база. Това е обичайна гледка и през делничните дни, но след края на работния ден.

„Честно казано във фитнеса можем да си направим много по-добра тренировка, отколкото навън, но пък и тук си има своя чар, защото сме сред природата, на въздух и слънце“, сподели пред БГНЕС Христо Бояджиев, който е рехабилитатор по професия и тренира от 10 години.

Интензивността на тренировката на открито е различна, но позволява да бъде по-дълга, защото спортуващите не са в затворено помещение, а въздухът циркулира свободно.

За да бъде една тренировка пълноценна фитнес маниаците не разчитат само на уредите. Те пристигат с ластици и правят упражнения за крака, за гръб, за ръце, за гърди. /БГНЕС