Плусинфо: Който пие бира по-умен ли е? В региона македонците пият най -малко

Скорошно проучване от Университета на Илинойс установи, че пиенето на бира прави хората по-умни. Следвайки тази логика и факта, че македонците пият най -малко бира в региона, следва само едно заключение, пише Плусинфо. мк.

Който пие бира по-умен ли е, пита Плусинфо.мк. И посочва, че македонците пият най -малко, а хърватите най -много в региона
Скорошно проучване от Университета на Илинойс установи, че пиенето на бира прави хората по-умни, особено когато става въпрос за справяне с предизвикателни ситуации и решаване на проблеми.
Следвайки тази логика и факта, че македонците пият най -малко, следва само едно заключение.
От 2007 г. всеки първи петък на август се отбелязва Международният ден на бирата. Бирата е най-старата и най-често консумираната алкохолна напитка в света и трета по популярност, веднага след водата и чая, така че не е чудно, че има своя ден.
Без значение в коя част на света се намирате, ако сте решили да седнете и да изпиете чаша бира, трябва да знаете, че тя се прави от едно и също - зърнени храни, обикновено ечемичен малц, бирена мая, вода и хмел, който придава вкус и действа като естествен консервант.
Бирата е една от малкото алкохолни напитки, за които хората казват, че не я пият заради алкохола, а защото им е вкусна. Наричат я още „златна течност“ и този синоним само потвърждава нейната популярност и стойност.
Изследванията показват, че пиенето на бира прави хората по -умни.
Що се отнася до консумацията на бира по държави, Македония изостава не само от традиционно бирените страни като Чехия, Полша или Германия, но и по отношение на страните в региона. А именно в страните от региона по потреблението на глава от населението най -много бира пият хърватите, следвани от словенците и сърбите, българите и т.н. По -малко бира от македонците пият само гражданите на Косово. Същото важи и за консумацията на алкохол като цяло.
В проучването на Университета в Илинойс участвали 40 мъже на възраст от 21 до 30 години, които били разделени на две групи. Тези от едната пиели около 0,5 литра бира, докато другите не консумирали алкохол. На всеки е дадена задача да реши проблем, а резултатът потвърди предположението на изследователите - групата, която консумира бира, реши 40% повече задачи от трезвите си колеги, а също и решаването на проблема отне по -малко време.
Въпреки това, при тестове, където е необходимо да има добра памет, групата, която не е пила алкохол, се представя по -добре, съобщава Bussines Insider.
Тези резултати, както и фактът, че македонците пият най -малко, водят само до едно заключение, констатира Плусинфо. мк.
Шо се отнася до това кой пие най -много на глава от населението, европейските държави все още са абсолютни шампиони. Според някои проучвания чехите продължават да държат лидерството в пиенето на бира, въпреки факта, че консумацията им на бира е значително намалена поради пандемията (от 143 на 137 литра на глава от населението). На второ място в Европа по пиене на бира са германците. Те пият средно около 110 литра на глава, а общо годишно през гърлата на бираджжиите в германия минават цели 9 милиарда литра. Повече от половината от това количество се пие на известния фестивал на Октоберфест.
Водещият производител на бира в ЕС е Германия, Холандия е най -големият износител, а Франция - най -големият вносител. /БГНЕС