Плувецът Алекс Стойнов е Спортист - любимец на 2022 г. в община Елин Пелин

Община Елин Пелин за седма поредна година избра своя „Спортист на годината": носител на приза за 2022 г. е 16-годишният плувец Алекс Стойнов, предаде репортер на БГНЕС.

Отличеният Алекс Стойнов и кметът Ивайло Симеонов

„Тренирам плуване от 12 години и се чувствам много добре след всички награди, които получавам от Община Елин Пелин. Много съм благодарен за цялостната подкрепа от тяхна страна, и днешното събитие показва, че ръководството на града се интересува от нас", заяви за БГНЕС младата спортна надежда в плуването. „Ще продължа да се развивам в плувния спорт, мечтата ми е да получа олимпийски златен медал, докато не успея, няма да се предам", заяви още Алекс.

На церемонията кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов награди всички отличени спортисти на Общината. „Докато слушахме българския химн, се върнах назад в годините, когато като малки деца гледахме българските шампиони и по международни състезания. Тогава нямаше нито един от нас, който да не пророни сълза от щастие и да не преживее чувствата на гордост от нашите таланти. Не забравяйте, че ние ще продължаваме да Ви гледаме от екраните на телевизорите, и да се чувстваме безкрайно горди", каза кметът в речта си по време на награждаването. „Привилегия е за поредна година да връча награди на всички, които имам като свои приятели. Щастлив съм да изпитам емоцията как от деца се превръщате в силни тийнейджъри, мъже и жени. Благодаря, че давате пример за подражание на всички, които отделят малко повече време пред телефоните и телевизорите и забравят за своето здравословно състояние; благодарим, че ни карате да се чувстваме горди във всеки един момент", заяви още той.

През последните години Общината е създала възможност на всички желаещи да спортуват и да тренират в града. „Има и деца, които са извън територията на Елин Пелин, но те носят титлата на Общината не само чрез всички национални, но и световни титли. Не забравяйте емблемата на община Елин Пелин, и знайте, че се чувстваме безкрайно горди от вас", коментира още той, след което връчи награда за "Спортист- любимец на Община Елин Пелин" в категория "Отборен спорт" на дует "Ансамбъл - девойки младша възраст" на Спортен клуб по художествена гимнастика „ТЕА Денс".

Председателят на общинския съвет на града - Николай Плещов, също изрази гордостта си от младите спортни надежди. „Всеки носи своя отличителен знак в календара на Община Елин Пелин. Всяка година всички спортисти показват едно постоянство, съвършенство и любов. Пожелавам Ви да запазите тази любов в активната състезателна кариера, а и след това, - защото любовта е и към съотборниците, към треньорите и колектива", допълни Плещов.

Специални гости на церемонията бяха Росица Иванова, началник на РУО-София област, Ани Спасова - старши експерт по Физическо възпитание и спорт в РУО - София област, проф. Лозан Митев - председател на Общото събрание на Национална спортна академия и директор на Национална олимпийска академия. В тазгодишната класация участие взеха спортисти от сферата на художествената гимнастика, бадминтон, лека атлетика, крикет, Таекуон-До, голф, самбо, кану-каяк, академично гребане и плуване. /БГНЕС