“По следите на уличното изкуство” - интерпретацията на съвременната градска среда

Изложба в галерия Doza представя съвременни улични артисти. Тя ще бъде открита този следобед и ще продължи 5 дни, предаде репортер на БГНЕС.

Проектът “По следите на уличното изкуство” представя интерпретацията на съвременната градска среда. Той цели да демонстрира градското изкуство на София по нов и привлекателен начин за публиката и да илюстрира творчеството на съвременните български артисти, които изразяват себе си на улицата. На откриването този следобед ще бъде представена и карта със софийски графити, които си заслужава да бъдат видени, и ще бъде разпространена по-късно в ключови столични локации.

Теодина Илчева е координатор на проекта „По следите на уличното изкуство”, който кани едни от най-добрите артисти в уличното изкуство да участват в изложба в галерия Doza. „Но всъщност историята е малко по-дълга. Столична община финансира този проект, като част от него е карта, която да популяризира едни от най-интересните локации със стенописи на въпросните артисти, и ние създадохме тази карта, която безплатно ще разпространяваме, за да може по-лесно хората да се ориентират къде са едни от най-интересните стенописи в София, като SOFIA GRAFFITI TOUR бяха наш партньор”, посочи Теодина Илчева.

Експозицията в галерията „По следите на уличното изкуство“ представя оригинални скици, платна и инсталации на 5 артисти - Gana, Rays street, Yeto (140 ideas / One for all ideas), Nasimo, Mouse. Тя ще продължи само 5 дни.

„Целта на проекта и на изложбата е да покаже, че уличното изкуство е една много значима част от съвременното концептуално изкуство въобще, както се прави и на много други места ключови в света Ню Йорк, Лондон има цели галерии, които са абсолютно посветени на това изкуство”, сподели Теодина Илчева. /БГНЕС

Тагове: