По-топло от обичайното време днес

Започналото от югозапад разкъсване и намаление на облачността ще продължи и днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове в низините и равнините ще има ниска облачност и мъгли, а в Дунавската равнина все още на отделни места ще продължи да превалява. Ще духа слаб югоизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 7° и 16°, в София – около 8°, максималните - между 16° и 21°.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 13°, на 2000 – около 7°. През почивните дни в планините и планинските райони, където ще бъде предимно слънчево, отново ще се затопли. В равнинните части ще има ниска облачност или мъгли, които на места ще се задържат по-дълго и там максималните температури почти няма да се различават от минималните.

В останалата част от страната, където през втората половина на деня ще има и слънчеви часове, максималните температури ще бъдат между 15° и 20°. В началото на следващата седмица южният вятър временно ще се усили. Облачността ще бъде предимно значителна, с повишена вероятност за превалявания в понеделник и сряда, главно в западните и южните райони от страната. /БГНЕС