По улиците в София: И с маски, и без маски

Хора и без маски, и с маски можеха да се видят на открито в София, след като от вчера се отмени задължителното носене на маски или други предпазни средства на открити обществени места, предаде репортер на БГНЕС.

Според заповедта на здравния министър Кирил Ананиев всички лица, които се намират на открити обществени места (в т.ч. паркове, улици, автобусни спирки) са длъжни да спазват изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, като при необходимост от контакт с други лица да носят предпазна маска или друго средство, покриващо носа и устата“.

С маска на открито например днес избира да е Даня. „Така се чувствам по-предпазена, честно казано и съм с човек, който не съм се виждала отдавна, и предпочитам сама себе си да пазя, пък и другите по някакъв начин“, каза младата жена. Карина беше пък без маска и не скри, че е много щастлива от това. „Наистина, защото маската започна да ме задушава и да ме кара да се чувствам по един не особено естествен начин“, каза тя. Нейната най-близка приятелка Бояна е фотограф по образование и каза, че с маската й липсва да види емоцията на човека срещу нея. Тя е на открито днес без маска, но пък и не крие, че преди това я е носела „като лигавниче“. /БГНЕС