По време на отпуск съпрузите се карат за работа

Къде да почиваме, колко пари да похарчим, какви снимки да качим в социалните мрежи - това са теми, които стават причина за спор между съпрузите преди и по време на отпуската, съобщиха от „Travel and Leisure”.

Международната консултантска компания е интервюирала 1070 души и е установила, че най-често конфликтите между съпрузи по време на почивка се дължат на работата. Така 54% от респондентите съобщават, че са влезли в спор с половинката си поради факта, че някой от тях е отделял твърде много време за бизнес по време на отпуската.

Проучването е показало, че почти половината от респондентите отделят време за работата си по няколко пъти на ден, докато са на почивка. Никой от респондентите не е потвърдил, че е напълно изключен от работата си докато е във ваканция.

Повече от 95% от анкетираните планират да вземат почивка от поне една седмица, но почти две трети признават, че понякога им се налага да съкратят почивните дни поради официални задължения.

Близо половината (47%) от тези, които са били принудени да се занимават със служебни дела по време на ваканционния период, са казали, че е трябвало да решават спешни въпроси. И само 19% съобщават, че просто обичат да работят. /БГНЕС