Победа за Запада в Мача на звездите в НБА

Отборът на Западната конференция, воден от ЛеБрон Джеймс, победи тимът на Изток със 170:150 в главното събитие от Мача на звездите в Националната баскетболна асоциация.

За Джеймс това бе четвърти успех от четири мача като капитан на един от двата отбора, а за най-полезен играч в мача бе обявен Янис Адетокумбо от Милуоки Бъкс, който реализира всичките си 16 стрелби за общо 35 точки, най-много от всички на игрището.

"Беше забавно, щастлив съм. Обичам да съм обграден от страхотни играчи. Така е по-лесно да се играе", сподели след двубоя MVP на последните два сезона в Лигата, след като получи трофея, носещ името на Коби Брайънт. "Невероятно е да имам този трофей с неговото име, знам, че той би бил щастлив. Исках да го спечеля още миналата година", допълни Адетокумбо.

Самият ЛеБрон изигра едва 13 минути в срещата, в които вкара четири точки. "Винаги се опитвам да избера правилният състав и имам късмета да го правя в последните четири години. Момчетата излизат на паркета, за да спечелят", коментира ЛеБрон.

По-рано през вечерта Стеф Къри спечели състезанието по стрелба от тройката, след което реализира осем тройки в самия мач, колкото наниза и Деймиан Лилард. 70-ят Мач на звездите в НБА се проведе без публика заради пандемията от коронавирус. /БГНЕС