Почернените семейства от „Струма”: Талат Джафери прикрива виновниците

Близките на загиналите при автобусната катастрофа на АМ "Струма" на 23 ноември миналата година обвиниха председателят на македонския парламент Талат Джафери в нечовешко поведение, предаде БГНЕС.

При тежкия инцидент през ноември 2021 година загинаха 45 македонски граждани, а седем други бяха ранени.

Според близките на пострадалите "Джафери е увеличил болката им с отказа да бъде създадена парламентарна комисия, която да разследва автобусната катастрофа".

"Днес, когато нашите близки вече не са сред нас, ние искаме справедливост и търсим цялата истина за случилото се. Поради това поискахме да бъде създадена анкетна комисия в Народното събрание, но подобно нещо ни бе отказано, включително и среща с председателя на парламентарната комисия за правата на човека Халил Снопче. И това стана по личното нареждане на Талат Джафери", се казва в открито писмо на близките на пострадалите.

Според тях с този си акт "Джафери увеличава болката и страданието им". Те питат "кого иска да прикрие и да защити Талат Джафери".

Македонският автобус-убиец е преминал 135 пъти границата само за последните 2 г.

Автобусът, който изгоря напълно, бе собственост на туристическата агенция "Беса Транс", чийто лиценз бе отнет след катастрофата. /БГНЕС