Почетино: Играчите показаха жертвоготовност срещу най-добрия отбор в Европа

Наставникът на ПСЖ Маурисио Почетино засипа с похвали своите играчи след победата над Байерн Мюнхен с 3:2 като гост в първи четвъртфинален сблъсък от Шампионската лига. Парижани стигнаха до успеха на "Алианц Арена" след два гола на Килиан Мбапе и един на Маркиньос, но всичко ще се реши на реванша след седмица.

Маурисио Почетино и Килиан Мбапе

"Доволен съм от резултата и поведението на отбора, който бе в една трудна позиция срещу най-добрия отбор в Европа. Трябва да поздравя играчите за тяхната жертвоготовност. Искаме да повторим това представяне след седмица. Победата се дължи на играчите, те са главните протагонисти, техните качества трябва да бъдат отбелязани. Все още ни остава втори мач, още 90 минути. Резултатът от първия мач е добър, но знаем, че реваншът ще е труден", коментира Почетино след успеха.

"Това е съвсем различен резултат от онзи срещу Барселона, тук предимството ни е минимално. Надяваме се на реванша да се представим по-добре, отколкото на реванша с Барселона, това е нашето желание", допълни аржентинецът. На осминафиналите на турнира ПСЖ победи Барселона с 4:1 като гост, но на реванша в Париж двата тима направиха равенство 1:1.

Вторият мач между ПСЖ и Байерн ще се играе във вторник, 13 април от 22:00 часа българско време. /БГНЕС