Почетино получи наказание от два мача заради невъздържано поведение

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино бе наказан за невъздържаното си поведение спрямо главния съдия Майк Дийн след края на мача с Бърнли, загубен от ,,шпорите“ с 2:1. Така той ще изгледа от трибуните предстоящите два мача на тима извън ,,Уембли“ – гостуванията срещу Саутхемптън и Ливърпул.

Почетино ще изгледа от трибуните гостуванията на Саутхемптън и Ливърпул.

Аржентинският специалист, чийто отбор достигна до четвъртфиналите на Шампионската лига, след като отстрани Борусия Дортмунд, бе санкциониран от Футболната асоциация на Англия за за невъздържаното си поведение спрямо Майк Дийн след края на мача с Бърнли, загубен от ,,шпорите“ с 2:1. Почетино конфронтира рефера за негово решение, което доведе до първия гол на ,,виненочервените“ в срещата, преди да се разгневи още повече след коментар на самия Дийн. ,,Маурисио Почетино бе глобен с 10 000 паунда и ще изтърпи наказание от два мача на трибуните след изслушване на Комисията по независима регулация. Мениджърът на Тотнъм прие обвинението в невъздържано поведение от страна на ФА, което бе резултат от неговия език – както на терена и извън него, така и в тунелите след края на мача срещу Бърнли на 23 февруари“, се казва в официално изявление на Футболната асоциация.

Почетино отказа да коментира думите на Дийн тогава, но заяви, че приема обвинението по-рано. Самият той дори косвено намекна, че ще бъде наказан – това се случи по време на пресконференцията след края на реванша в Германия срещу Дортмунд, в който тимът спечели с минималното 1:0 след гол на Хари Кейн. Аржентинецът не разбра правилно въпрос, зададен от журналист и разкри очакванията си относно евентуалното наказание от асоциацията. ,,Много съм разочарован и не мисля, че това ще се промени, но това не ме интересува, ние ще бъдем силни“, отговори той на въпрос дали очаква отборът да играе на новия си дом в 1/4-финала от Шампионска лига. ,,Ако не получим помощ от футболните хора в нашата страна, единственото което мога да направя, е да се изсмея. Ще разберете утре защо не съм доволен от хората“, добави той. Почетино, който досега не бе получавал подобна санкция в седемгодишния си престой в Англия, заяви миналата седмица, че ще бъде изненадан, ако бъде наказан по този начин. ,,Забрана ли? Защо? Не мисля, че това ще се случи. Не мисля, че това ще е честно. Вие мислите ли, че това ще е честно? За какво? За какво? Това беше обикновен разговор, нали? Може би бях твърде близо до него, но бе разговор. Не смятам, че ще е честно. Но ще приема, ако ме накажат и не мога да водя отбора от тъчлинията срещу Саутхемптън. Ще приема. Различно е дали е честно или не. Не вярвам, че е, но ще приема решението на Футболната асоциация“, завърши тогава аржентинецът. /БГНЕС

Категории: