Почетино: Програмата дава предимство на Дортмунд

Мениджърът на Тотнъм не е доволен, че Висшата лига не даде допълнителен ден почивка на тима му, както стори Бундеслигата с Борусия.

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино изрази недоволство от програмата на Висшата лига, която според него дава предимство на съперника на "шпорите" в осминафиналите на Шампионската лига Борусия Дортмунд.

Лондончани гостуват днес на немския тим, след като спечелиха първата среща на "Уембли" с 3:0, но въпреки това Почетино се притеснява от натрупаната умора у неговите играчи. В събота "шпорите" имаха тежко дерби с големия си съперник Арсенал, докато Дортмунд изигра своя мач от Бундеслигата още в петък и си осигури един ден почивка повече от съперника си преди днешния мач.

"Не знам каква е причината, защото аз не участвам във взимането на тези решения. Не знам дали да обвинявам Футболната асоциация или Висшата лига, или Тотнъм, защото все още не сме готови с новия стадион, или телевизията, защото от там искат да играем в събота. Вижте какво стана с Рен в Лига Европа. Отложиха техния мач от Лига 1 през уикенда, за да им помогнат за предстоящия двубой с Арсенал. Футболните асоциации в Европа са по-гъвкав и помагат на своите отбори да се представят по най-добрия начин в Европа", коментира аржентинският специалист.

"Срещу Борусия трябва да играем, така както винаги го правим - да се опитаме да победим. Трябва да забравим резултата от първия мач, важно е да сме агресивни, да се борим от началото, да налагаме високо темпо. Наясно сме, че Борусия е страхотен отбор, води в Бундеслигата и има причина за това", допълни Почетино. /БГНЕС