Почетино: Сисоко пропуска мачовете с Брайтън и Аякс

Полузащитникът на Тотнъм Муса Сисоко ще пропусне първия сблъсък срещу Аякс от полуфиналите на Шампионска лига следващия вторник. Халфът на „шпорите“, който е кандидат за „Играч на клуба“ през сезона, получи травма на слабините в реванша от четвъртфиналите на надпреварата срещу Манчестър Сити и ще пропусне следващите две седмици, заяви мениджърът на лондончани Маурисио Почетино.

Сисоко (д) ще отсъства от терените в следващите две седмици, след като получи травма в слабините срещу Сити.

Това означава, че той няма да вземе участие в домакинството на Аякс на 30 април – двубой, в който няма да играе и наказаният Хюн-Мин Сон, който впечатлява с изявите си за тима в отсъствието на контузения нападател Хари Кейн. Сисоко се присъединява към Кейн в лазарета за утрешния двубой с Брайтън от Висшата лига, а под въпрос за мача с „чайките“ остават Хари Уинкс и Юго Лорис. „Муса Сисоко няма да бъде на разположение вероятно в следващите две седмици – надяваме се той да се възстанови преди това, но не съм оптимист“, сподели мениджърът Почетино. „За Хари Уинкс все още не знаем, защото един ден се чувства добре, на другия – не особено. Надяваме се, той да е готов за утре, но все още не сме сигурни. За Лорис имам по-големи надежди – имаме тренировка, след която ще преценим как да процедираме с него. Надявам се, той да е наличен“. Въпреки че тимът загуби в последния кръг от действащия шампион Манчестър Сити с минималното 1:0 на „Етихад“, това не се отрази негативно на отбора след пораженията на преките конкуренти за топ 4 Арсенал и Манчестър Юнайтед. Ако съставът успее да запише последователни победи над Брайтън и Уест Хем на новия си стадион, тимът ще направи решителна крачка към осигуряване на място в Шампионската лига за четвърта поредна година. „Не мислим за Аякс“, добави Почетино. „Показахме при гостуването на Манчестър Сити, че мислим в настоящето и за вътрешното първенство – Висшата лига. Сега сме концентрирани върху двубоя с Брайтън. Ясно е, че имаме две цели – едната е да сме в топ 4 в края на сезона, а другата е да надиграем Аякс, но трябва да се справим крачка по крачка. Играчите го осъзнават отлично – смятам, че поведението и психиката са на идеално ниво. Знаете много добре, че ако има някакъв проблем, аз го виждам и веднага го обяснявам на играчите, но мисля, че те се държаха много професионално при гостуването на Сити – представянето бе, наистина, на едно много високо ниво“.

„Шпорите“ определено ще са изпълнени със самочувствие, след като се завръщат в новия си дом, където тимът спечели първите си три официални срещи, отбелязвайки седем гола, без да допуснат такъв. Почетино иска повече от това. „Надявам се силната ни серия у дома да продължи. Ще бъде фантастично да играем отново пред нашите привърженици и се надяваме да надградим над добрите резултати напоследък“, завърши аржентинският специалист. /БГНЕС