Почетино удължи договора си с ПСЖ до 2023

Договорът на Маурисио Почетино начело на Пари Сен Жермен бе удължен до 2023 година. Бившият мениджър на Тотнъм подписа 18-месечен контракт с опцията за допълнителен сезон, когато пое френския гранд от „Парк де Пренс“ през януари.

Почетино ще води ПСЖ още два сезона.

Опцията сега бе активирана в лято, в което аржентинският специалист бе спряган за Реал Мадрид и завръщане в Тотнъм. Почетино, бивш капитан на ПСЖ, изведе отбора до триумф за Купата на Франция миналия сезон, но бе свален от върха в Лига 1 от Лил и надигран от Манчестър Сити в полуфиналите на Шампионска лига.

Много, много съм щастлив за себе си и за моя щаб. Много важно е за нас да усещаме доверието от клуба и ще дадем максимума си, така че феновете да са горди от Пари Сен Жермен. Точно заради това ще се опитаме да постигнем нашите цели заедно, като едно цяло. Преди 20 години бях капитан на този отбор, а днес съм треньор. Това е сбъдната мечта“, сподели 49-годишният аржентинец, който преди води още Еспаньол и Саутхемптън.

С лидерството на Маурисио, ние сме развълнувани и уверени от това, което ни предстои в бъдеще“, каза президентът на парижани Насер Ал-Келайфи. /БГНЕС