Почетино за мача със Сити: Това е най-големият двубой в кариерата ми

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино обеща агресивен и атакуващ тим на „шпорите“ в утрешния първи четвъртфинален сблъсък от Шампионската лига срещу действащия шампион на Висшата лига Манчестър Сити. Сити ще пристигне в северен Лондон във вторник за първия двубой от европейските клубни турнири на новия стадион на Тотнъм, а възпитаниците на Пеп Гуардиола са устремени към исторически куадрупъл.

Почетино се цели в исторически първи полуфинал за Тотнъм в Шампионската лига.

Амбициите на „шпорите“ за титлата в Премиършип намериха своя край в края на февруари, но те ще са амбицирани да достигнат за първи път в своята история полуфиналите в Шампионска лига. „Да, това ще бъде най-големият двубой в кариерата ми“, започна Почетино. „За нас е бонус, че ще играем на четвъртфинал. Ще се опитаме да ги победим. Целта, разбира се, е да се класираме на полуфинал, но се изправяще срещу силен съперник, който уважаваме“, добави аржентинецът. Запитан относно дали Сити може да постигне историческия куадрупъл, той отвърна: „В последните няколко години Манчестър Сити гради отбор, който да е готов да спечели всички възможни трофеи. Той има много добър състав и един от най-добрите мениджъри в света. Ако някой може да го постигне, това е Манчестър Сити“.

„Искаме да започнем агресивно утрешния двубой и да се опитаме да доминираме. Разполагахме с време, в което да се подготвим за тази важна среща. Това ще бъде второто ни домакинство на новия стадион и първо в Шампионската лига, така че се надяваме атмосферата да е невероятна и трудна за нашия противник“, завърши Почетино. /БГНЕС