Почина дългогодишният ръководител на Спортния отдел на БГНЕС Георги Петров

Дългогодишният ръководител на Спортния отдел на Информационна агенция БГНЕС Георги Петров почина на 48-годишна възраст след дълго боледуване. Петров бе начело на спорта в агенцията от самото ѝ създаване преди 20 години.

Висок професионалист и отдаден на своята работа Петров умело ръководеше Спортния отдел на БГНЕС в продължение на две десетилетия, като в този период той вкара и обучи в професията редица кадри, които продължават и до днес да се занимават със спортна журналистика в агенцията и други медии. Жоро симпатизираше на отборите на Левски и Челси, но преди всичко бе фен на бразилския национален отбор и големите футболисти от миналото и настоящето на петкратните световни шампиони.

През цялата си кариера той проявяваше внимание и интерес към спортове, които често остават на заден план в България. Той бе един от малко български журналисти със сериозни познания в сумото и редовно отразяваше традиционния японски спорт, а освен това се интересуваше и работеше в сферата на спортове като бадминтон и шахмат. Запален риболовец, Петров често обръщаше внимание на спортния риболов в работата си и участваше на състезанията по риболов за журналисти.

Георги Петров успя да създаде приятелски отношения с всички десетки колеги, които срещна в БГНЕС през годините, и ще остане завинаги един от емблематичните журналисти на агенцията.

Почивай в мир, Жоро!