Почина легендата на Реал Мадрид Пако Хенто

Пако Хенто, който спечели 23 трофея с Реал Мадрид, включително шест пъти Шампионската лига, е починал на 88-годишна възраст, съобщиха от пресслужбата на испанския колос.

Пако Хенто.

Рекордът на Хенто по брой спечелени трофеи с екипа на Кралския клуб издържа 50 години и бе изравнен от капитана на „белия балет“ Марсело, когато се появи като резерва при триумфа за Суперкупата на Испания в неделя. Хенто вкара 182 гола в 600 мача, като спечели и 12 шампионски титли и две Купи на страната в периода 1953-1971.

Футболен клуб Реал Мадрид, клубният президент и Бордът на директорите са дълбоко натъжени от смъртта на Франсиско Хенто, почетен президент на Реал Мадрид и една от най-великите легенди на нашия клуб и световния футбол. Пако Хенто е единственият играч във футболната история, който е печелил Шампионската лига шест пъти. Той винаги ще бъде помнен от феновете на Реал и всички футболни привърженици като един от най-великите“, се казва в изявление на Кралския клуб.

Хенто игра на лявото крило в страхотна нападателна линия с някои от най-великите имена в ерата, включително Алфредо ди Стефано, Раймон Копа и Ференц Пушкаш. Те спечелиха пет последователни титли от Европейската купа (б.ред – сега Шампионска лига) от 1956 до 1960, като Хенто продължи да играе след края на това поколение, водено от бившия, впоследствие станал наставник на тима Мигел Муньос, за да вдигне трофея за шести път през 1966. /БГНЕС