Подновяват търсенето на изчезналия Янек Миланов

Подновяват търсенето на изчезналия на 31 юли дупничанин Янек Миланов, предаде кореспондентът на БГНЕС.

То започна в петък в присъствието на главния прокурор и директора на Главна дирекция „Национална полиция” Николай Хаджиев. Днес се претърсва районът западно от село Крайници. Хаджиев заяви, че се претърсва район с площ 120 кв. км, засега няма резултат от търсенето.

БГНЕС припомня, че Янек Миланов от Дупница изчезна на 31 юли. За изчезването му бе задържан за 72 часа и след това пуснат под домашенм арест Васил Капланов-Каплата. Сериозно присъствие на полиция има из цяла Дупница. Блокиран бе квартал „Ценеви” преди няколко дни по време на спецакцията по издирването на Миланов.

В село Крайници е засечен джипът на Капланов, с когото на 31 юли за последно е видян изчезналият 43-годишен Янек. Той се е качил в автомобила, камери са заснели, че на отиване към селото Капланов управлява джипа, а Янек е на седалката до него. На връщане от селото на камерите Янек не се вижда. Обяснението на Капланов е, че той се е преместил на задната седалка. Самият Капланов пък е привлечен като обвиняем за държане на голямо количество боеприпаси за огнестрелни оръжия. /БГНЕС