Подобряват енергийната ефективност и ВиК мрежата в общински училища и болници в София

На предстоящото заседание на Столичния общински съвет ще бъдат разгледани предложения за финансиране от Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ) на важни за образователната и здравната инфраструктура обекти. На база на постъпилите доклади от съответните районни администрации, Съветът за управление на фонда е одобрил отпускането на парите, съобщиха от Столичната община.

110 382 лева от средствата ще бъдат предназначени за район „Кремиковци“ за изпълнение на мерки за топлинно изолиране и частична подмяна на дограмата на 162 ОУ „Отец Паисий“ в квартал Ботунец.

Инвестиция в размер до 308 756 лева ще бъде направена за извършване на подмяна на отоплителната инсталация на 5 ОУ „Иван Вазов”, в район Витоша.

С 218 700 лева от Столичния фонд ще бъде финансиран и цялостен ремонт на ВиК инсталацията в сградата на ДЦК XI в район Възраждане.

Общата стойност на инвестициите достига малко над 637 000 лева, а окончателно решение за отпускането им ще вземат общинските съветници в четвъртък. /БГНЕС

Тагове: