Подводна йога - нова тендеция за релакс в Карибско море

Подводна йога - това е нова дейност, предлагана от хотел "Windjammer Landing" в Сейнт Лусия, островна държава в източната част на Карибско море, съобщава Евронюз.

Занятията се провеждат на 7 метра под Карибско море и са предназначени да се борят със стреса, да насърчават здравословното дишане и да накарат новите водолази да се чувстват спокойни в подводна среда.

„Намерението на програмата е да позволи на новите водолази да могат да се отпуснат под водата, защото гмуркането изисква много отпускане, за да настроите фината си моторика и по същество просто да се чувствате комфортно“, обяснява Абигейл Браун, майстор по гмуркане в Eastern Caribbean Diving. "За опитни водолази това е начин просто да се отпуснат под водата, по-осъзнат начин, в който всъщност мислят за дъха си."

След като попаднат във водата, участниците се учат да практикуват упражнения за дълбоко дишане, които са научили на лодката, както и да направят някои пози за подводна йога. Ползите от тези упражнения включват забавяне на сърдечния ритъм и понижаване на кръвното налягане, както и предизвикване на усещане за спокойствие - ключов инструмент за тези, които са заседнали на дъното на морето.

„Програмата също има за цел да позволи на хората просто да се отпуснат от цялата ситуация с Covid и всичко, което се случва“, обяснява Браун. /БГНЕС