Пол Погба изнудван от брат си за 13 млн. евро

Пол Погба е бил изнудван от организирана престъпна група, в която участва и брат му Матиас. Полицията във Франция е започнала разследване по твърденията на играча, информира агенция AFP.

Новината идва, след като баткото на звездата на Ювентус разбуни духовете с 3-минутно видео, в което обеща скоро да разкаже скандални тайни за халфа и съотборникът му в националния отбор Килиан Мбапе. 32-годишният Матиас обяви, че ще направи това, тъй като съотборниците на Погба и неговите спонсори "заслужават да научат определени неща".

Погба е обяснил, че е бил заведен насила в апартамент в парижкото предградие Лани-сюр-Марн. Там е имало група мъже, негови приятели от детинство, както и двама маскирани. Те са поискали парите за дискретната охрана и протекция, която му е осигурена по време на двата му престоя като играч на Манчестър Юнайтед. Припомняме, че вторият от тях приключи през това лято. Френският национал признава, че е виждал въпросните мъже в Манчестър през април, както и на тренировъчната база на Ювентус в Торино през юли. В оплакването си пред полицията Погба е категоричен, че в очите на един от маскираните е познал брат си Матиас.

Пол Погба винаги е подкрепял своите роднини и приятели от детинство. Единствено е спрял помощта си към един от тях, когато през януари разбира, че той е откраднал 200 000 евро от кредитната му карта.

Мбапе има малка роля в цялата сага. Името му е споменато, тъй като бандата заплашва да пусне фалшива новина как Погба е поискал от шаман да направи заклинание на звездата на ПСЖ.

"Изявлението на Матиас в социалните мрежи не ни изненадва. Те са част от заплахите и организирания натиск над Пол от организирана банда. Компетентните органи във Франция и Италия вече са информирани и повече няма да коментираме темата, докато тече започналото разследване", заявиха в общо изявление Рафаела Пимента и Йео Мориба, които са съответно адвокат и майка на Пол Погба.

Матиас Погба в момента е футболен свободен агент. Той няма отбор от началото на годината, когато напусна четвъртодивизионният френски Белфорт. Близнакът му Флорентен пък е играч на индийския Мохун Баган. /БГНЕС