Полицай в Хонконг простреля маскиран протестиращ

Хонконгски полицай простреля маскиран протестиращ в гърдите в понеделник сутринта, което даде нов импулс на протестите и поднови яростта към властите.

Тълпите отново са по улиците, за да блокират пътища и да нанасят обиди на офицерите.

Инцидентът, който беше излъчено на живо във Фейсбук, е последният засега напрегнат момент в продължаващите повече от пет месеца протести за демокрация, които обхванаха международния финансов център.

Кадри показаха, че полицейски служител изважда пистолета си, докато се опитва да задържа маскиран човек на кръстовище, което е било блокирано от протестиращите.

След това друг невъоръжен маскиран индивид се приближи до полицая и беше застрелян.

Секунди по-късно проехтяха още два изстрела, докато полицаят влезе в остра разпра с друг маскиран протестиращ, който падна. И двамата бяха задържани от служители на реда.

В близост до първия мъж се виждаше локва кръв. Неговото тяло първоначално изглеждаше отпуснато като при фатален инцидент, въпреки че по-късно беше заснет в съзнание и дори се опитваше да го направи.

Вторият мъж беше в съзнание и извика името си към репортерите, докато му слагаха белезници.

Полицията в Хонконг заяви, че един човек е бил ударен от куршум. Болничните власти потвърдиха постъпването на че 21-годишен мъж е приет с огнестрелна рана. /БГНЕС