Полина Витанова, ОИК: Васил Терзиев е кметът на София

Предаването на протоколите премина спокойно. В 04:00 ч. последната секционна избирателна комисия напусна зала “Арена София”, заяви за БГНЕС Полина Витанова, председателят на Общинска избирателна комисия - София.

“Вече имаме окончателни резултати", съобщи Витанова. Столичани избраха кмет на Столична община, 24 районни кметове и 32 кметове на кметства. Кметът на София е Васил Терзиев от ПП-ДБ и Спаси София.

Витанова заяви, че има сгрешени протоколи и недействителни бюлетини, а техният брой е вписан в протокола на ОИК.

“Грешките бяха по-скоро единствено свързани с тази разлика, която се получаваше в тези празни бюлетини, които имаше от машината и съответно повторно гласуване от страна на избирателите”, каза още Полина Витанова.

Тя уточни, че местният вот на втори тур бе по-различен от този на първи с това, че сега е имало машини и много по - малко кандидати.

"Избирахме 22 кметове на райони, 7 кметства и кмет на Столична община като цифрите бяха много по=малко, кандидатите са само двама и беше по-лесно и по-бързо”, коментира председателят на ОИК-София.

Витанова обясни, че един член на СИК е имал епилепсия и е получил припадък. “Беше му оказана първа помощ, не се наложи хоспитализирането му, така че всичко беше наред”, допълни тя. /БГНЕС