Полицаи от цялата страна сведоха глава за убития си колега на границата

В 12 часа днес с вой на сирени и едноминутно мълчание, служителите от Областната дирекция на МВР в Благоевград изразиха почитта си пред паметта на загиналия граничар мл. инспектор Петър Бъчваров, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Почит на загиналия на границата с Турция служител на Гранична полиция бе отдадена също и на територията на област Кюстендил. Това стана както пред Областната дирекция, така и пред районните управления в Дупница, Рила и Бобов дол.

Бургаските полицаи от всички звена на ОД на МВР и РПУ-та в областта също отдадоха почит към убития край Елхово граничар.

Служителите на реда запазиха мълчание и не пожелаха да коментират последния трагичен инцидент с техен колега. В края на август, при опит да спрат автобус, пълен с мигранти, животът си загубиха техните колеги Йордан Илиев и Атанас Градев.

Към служителите на реда в Сливен се присъединиха служители в сектор „Пътна полиция”, районните управления в Нова Загора, Котели и Твърдица. Почит отдадоха и дежурните екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на население” в областта.

В същото време в Елхово се провежда поклонението пред тленните останки на граничния полицай. Днешният ден е обявен за траурен.

За проявен героизъм и смелост и за изключителни постижения в борбата с престъпността и опазването на реда, министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев присъди на Петър Бъчваров посмъртно Почетния знак на МВР. /БГНЕС