Политологът Димитър Аврамов представя новия си подкаст - “ДА Каст”

"ДА Каст" (DA Cast) - това е името на новия седмичен подкаст на политолога Димитър Аврамов. В платформите Anchor.fm и Spotify от днес вече е достъпен за слушане и вторият пилотен епизод на подкаста с "южняшки акцент".

В новия брой гост на Димитър Аврамов е социологът Геновева Петрова от "Алфа Рисърч". Двамата разговарят за това как политическото поведение на президента Румен Радев се отразява върху нивата на подкрепа за премиера Кирил Петков, “Продължаваме промяната” и управляващата коалиция.

Аврамов споделя анализа си за опитите на държавния глава да задава политически дневен ред извън обхвата на правомощията на президентската институция и дава пример с изказването на президента, че България била напът да загуби националния си “продоволствен суверенитет”.

"Изданията на "DA Cast” през февруари са в голяма степен експериментални. В тях свиквам с много нови неща. Едно от тях е да успея да овладея техническата работа по създаването и редактирането на продкаста”, казва авторът. Димитър Аврамов споделя още, че едно от най-трудните неща е да съвместяваш класическа журналистическа работа по подбор и подготовка на теми с редакторката работа и техническата изработка на аудио продукта. “Когато започнеш да правиш нещо такова, веднага нараства уважението към работата на журналистите, на редакторите в медиите и към хората, които обезпечават техническото производство на медийния продукт,” казва още политическият анализатор.

В подкаста на Димитър Аврамов от 20-и февруари авторът говори още за доходите на депутатите, очакваната военна инвазия на Русия в Украйна, как потребителите позволяват на международни компании като Amazon да диктуват условията на редица пазари. Разказва и кой е най-новият псевдожурналистически жанр.

В “ДА Каст” ще чуете и позицията на политолога относно решението на канадското правителство да използва специални извънредни правомощия, за да блокира банкови сметки на граждани без съдебно решение. /БГНЕС