Полицаи проведоха мълчалив протест с искане за по-високи заплати в Благоевград

Служителите на ОД МВР-Благоевград излязоха на мълчалив протест пред сградата на дирекцията с искане увеличение на заплатите им. Протестът бе подкрепен от председателя на синдикалната организация Валентин Попов, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.


„Напоследък се лансира една интересна теза: увеличение на заплатите срещу преструктуриране на министерството или реформа, чухме от министър Василев и други политици“, каза Валентин Попов.

Според него това е крайно несъстоятелна теза, и обясни защо: „Ако политиците смятат да накажат полицаите за това, че политиците не са си свършили работата, то тази теза ще издържи и в никакъв друг случай. Реформите не се правят от служителите, които са на улицата, а от политиците. Какво преструктуриране трябва да се направи в МВР, за да се освободи финансов ресурс за увеличаване на заплатите, говорим за поредното десет процентно съкращаване на служители ли? Хайде стига, вече е прекалено“, добави Попов, председател на синдикалната организация на служителите от системата на МВР.

Той бе категоричен, че политиците трябва да намалят популизма, за да се говори реално./БГНЕС