Полицията откри огромно количество пиротехника на "Васил Левски"

Полицията е открила ракети с по 380 изстрела и множество бомбички при претърсването на стадион "Васил Левски", където по-късно днес ще се играе дербито между Левски и ЦСКА.


Освен това униформените са намерили бомбички и взривни устройства с дистанционни. Претърсването на съоръжението е започнало в 6:30 часа. Установено е, че някои камери на стадиона са били изключени, поради което не може да се установи как са внесени въпросните пиротехнически изделия.

От МВР дадоха импровизиран брифинг на пистата на Националния стадион, като признаха, че са изненадани от количеството на откритите ракети и бомбички.

"От това, което виждаме спокойно може да гледаме заря едно полувреме. Видяхме призивите на клубовете, но виждате колко са съобразили с това нещо", каза пред журналистите главен инспектор Иван Георгиев, който е началник на сектор "Масови мероприятия" към СДВР.

"Имаше среща в СДВР, на която присъстваха представители на двата клуба, както и привърженици на двата отбора и искахме да се избегне внасяне на пиротехника, но това не се случи. Бяха иззети ракети и самоделни взривни устройства, някои от които с прикачени дистанционни устройства. Не може да се каже кога са внесени тези неща, установено е, че тази сутрин 5 от камерите на стадиона не работят. Останалите не са преглеждани, трябва технологично време. Изненада ни количеството внесени материали, подходът е иновативен" каза още той.

"С тези ракети, тип писалки – едните са с 380 изстрела, другите са с 300. Една ракета може да стреля 6-7 минути, което означава, че за цялото количество може да гледаме едно полувреме заря. Могат да нанесат много материални и физически щети", поясни представителят на СДВР. /БГНЕС