Полша победи Аржентина за полуфинал на АТП Къп

Отборът на Полша се класира за полуфиналите на АТП Къп в Сидни, след като записа трета поредна победа от началото на турнира. Поляците имаха директен сблъсък с Аржентина за първото място в група D на надпреварата и постигнаха убедителен успех с 3-0.

Хуберт Хуркач

В първия мач на сингъл Камил Майжак продължи с добрите си изяви и надви Федерико Делбонис с 6-3, 7-6(3), а след това в сблъсъка на първите ракети Хуберт Хуркач победи Диего Шварцман с 6-1, 6-4, за да осигури точката за своите. "Много съм щастлив за нашия отбор, в полуфиналите сме, което е страхотно постижение. Ние сме страхотен отбор с невероятен отборен дух. Подкрепяме се един друг и атмосферата в тима ни помага да играем по-добре", коментира световният номер 9 Хуркач.

В мача на двойки Шимон Валков и Ян Желински победиха Максимо Гонсалес и Андреас Молтени със 7-6(4), 7-6(5). За място на финала Полша ще спори с Испания или Сърбия, които се изправят в ключов сблъсък от група А по-късно днес. Сърбия се нужда от чиста победа с 3-0, за да измести испанците от първото място.

АТП Къп продължава до 9 януари. /БГНЕС