Помпео е готов да се бори за президент през 2024

Майк Помпео, който оглавяваше Държавния департамент в администрацията на предишния президент на САЩ Доналд Тръмп, не изключва възможността да се кандидатира за най-високата държавна служба на изборите през 2024 г., съобщи той пред „Фокс Нюз“.

Водещият попита бившия държавен секретар дали е готов да участва в президентската надпревара на следващите избори, ако Тръмп реши да не се кандидатира. "Винаги съм готов да се боря. Много съм притеснен за Америка", призна Помпео, като отбеляза, че "е част от консервативното движение от много дълго време". "Смятам да продължа да се придържам към същите възгледи", каза той.

На 28 февруари по време на реч на конференция на американските консервативни кръгове в Орландо, Флорида, Тръмп призна, че отново може да участва в борбата за президентския пост. В случай, че реши да се впусне в надпреварата за Белия дом, той не планира да включва Майк Пенс, който беше вицепрезидент в неговата администрация. В същото време съветникът на Тръмп, Джейсън Милър каза пред „Блумбърг“, че републиканецът все още не е взел окончателно решение дали ще се кандидатира за президент през 2024 г. /ТАСС