Помпео: Иран трябва да понесе отговорност

Американският държавен секретар Майк Помпео и принцът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман са единодушни, че Иран трябва да понесе отговорност за неотдавнашните атаки срещу две рафинерии в кралството, съобщи говорителят на Държавния департамент Морган Ортагус в изявление.

Майк Помпео

„Днес държавният секретар Майк Помпео се срещна с принца на Саудитска Арабия Мохамад бин Салман ал Сауд. Двамата са обсъдили нуждата международната общност да се обедини, за да се противопостави на продължаващата заплаха от иранския режим и са се договорили, че иранският режим трябва да понесе отговорност за продължаващото си агресивно, безотговорно и застрашително поведение“, се казва в изявлението. Двамата лидери са били единодушни, че атаката е застрашила американските граждани, живеещи и работещи в Саудитска Арабия.

САЩ и Саудитска Арабия обвиниха Иран за атаката през уикенда срещу двете най-големи саудитски рафинерии, въпреки че бунтовниците хусити от Йемен поеха отговорност за случилото се. Техеран отрича обвиненията. /БГНЕС