Поредна гонка с мигранти в Бургас, шофьорът е с положителна проба за наркотици

Група мигранти бяха задържани в центъра на Бургас след поредната гонка с полицията, предаде кореспондентът на БГНЕС от черноморския град.

Около 20.00 ч. в района след с. Дебелт служители от жандармерията забелязали лек автомобил със софийска регистрация, в който влезли няколко човека. Подали са сигнал за спиране на автомобила, но водачът му увеличил скоростта и след преминаване през к-с “Меден рудник” – и улиците “Тодор Александров” - “Иван Вазов” - “Христо Ботев”, при ляв завой по “Сан Стефано” - “Гладстон”, в района на кръстовището с ул. “Иван Шишман” се блъснал в паркиран празен лек автомобил.

По време на преследването към патрула на жандармерията се присъединили и екипи от градските управления. След пътния инцидент от купето на колата са излезли, разбягвайки се в различни посоки, общо осем мъже, седем от които са задържани.

Установено е, че водач на автомобила е 44-годишен мъж от сирийски произход, представил английски документ за самоличност, а превозваните от него мъже са мароканци. Последният от мигрантите се издирва в момента от полицейските служители. /БГНЕС