Порицаха Митев и Костадинов заради кавгата им на 1 юни

Наказание "порицание" получиха днес народните представители Искрен Митев от "Продължаваме промяната" и Костадин Костадинов от "Възраждане" заради скандала, който си спретнаха в сряда, предаде репортер на БГНЕС.

Наказанието, което се налага по член 156, гласящ "нарушава реда на заседанието или е създал безредие в залата", прочете ам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин. В 3-дневен срок двамата депутати могат да възразят пред председателя.

В сряда Искрен Митев и Костадин Костадинов се сдърпаха в пленарната зала - действия, които се разиграха пред погледите на гости и деца на Народното събрание, дошли в Деня на детето да наблюдават работата на законотворците. В зала се чуха квалификациите „г-н Копейкин”, „тъпак”, "ще го набия". Стигна се и до дърпане на вратовръзки.

Депутатите се сдърпаха в пленарна зала: „г-н Копейкин” и „тъпак” и хващане за вратовръзката

Председателят на Народното събрание Никола Минчев и съпартиен на Искрен Митев определи случилото се като недопустимо. По-късно през деня Митев се извини за казаното от трибуната, уточнявайки, че всичко било истина. /БГНЕС