Портланд надигра Бруклин след две продължения

Центърът на Портланд Юсуф Нуркич направи много силен мач, но в края получи контузия, която ще го извади от плейофите.

Отборът на Портланд Трейлблейзърс победи Бруклин Нетс със 148:144 у дома в изключително оспорван мач, завършил след две продължения. Двата тима си разменяха преимуществото няколко пъти, като Бруклин имаше преднина от десет точки в средата на последната четвърт, но домакините успяха да изравнят в самия край за 120:120 и да вкарат мача в продължение.

В допълнителните пет минути резултатът отново бе равен - 12:12 и по този начин се стигна до ново продължение, в което Портланд се наложи с 16:12, за да запише 46-ия си успех от началото на сезона и официално да си осигури място в плейофите. Най-резултатен за победителите бе центърът Юсуф Нуркич с 32 точки, 16 борби, 5 асистенции, 4 чадъра и 2 откраднати топки, но в края на двубоя босненецът получи тежка контузия в левия крак и малко след това бе потвърдено, че сезонът за него е приключил. Деймиън ЛиЛард добави 31 точки, 12 асистенции и 6 борби, а Сет Къри се отчете с 20 точки от пейката. За Бруклин над всички бе Д'Анджело Ръсел с 39 точки, 9 борби, 8 асистенции, а Спенсър Динуиди добави 22 точки.

Отборът на Бруклин продължава да се бори за влизане в Плейофите в Източната конференция, като за момента заема седмото място с актив от 38 победи и 37 загуби. В друг мач от изминалата нощ Юта Джаз разби Финикс Сънс със 125:92 у дома. /БГНЕС