Португалия брани титлата си срещу Белгия

Португалия продължава защитата на европейската си титла със сблъсък срещу Белгия в осминафиналната фаза на турнира.

При попадение тази вечер, Роналдо (л) ще подобри рекорда на Даеи (д).

Двубоят между двата тима е насрочен за 22:00 часа българско време на стадион „Ла Картуха“ в Севиля. „Мореплавателите“ излязоха от „Групата на смъртта“ – група F, на трета позиция след тежки двубои с Унгария, Германия и световния шампион Франция, като постигнаха един успех, едно равенство и една загуба в трите си срещи. Съставът на Фернандо Сантош се изправя срещу един от фаворитите за короната – Белгия, който до тук е безгрешен след три победи от три мача в група В, където имаше за съперници Дания, Русия и Финландия.

Двубоят ще противопостави един срещу друг и две от големите звезди на надпреварата – Кристиано Роналдо и Ромелу Лукаку, които имат съответно по четири и три гола от началото на Евро 2020. Роналдо може да подобри рекорда на иранеца Али Даеи от най-много попадения за един национален отбор – и двамата имат по 109 след двата гола на нападателя на Ювентус срещу Франция. Лукаку пък продължава да бъде в перфектна форма след края на сезона, в който стана шампион на Серия А с Интер.

Вайналдум е един от ключовите играчи на Нидерландия.

В ранния 1/8-финал, Нидерландия играе с Чехия на „Арена Пушкаш“ в Будапеща. „Лалетата“, подобно на белгийците, записаха три победи в трите си двубоя от група С, където бяха още тимовете на Украйна, Австрия и Северна Македония. Депай и компания се изправят срещу чешкия тим, който излезе трети от група D, където бяха още Англия, Хърватия и Шотландия. Срещата между двата състава започва в 19:00 часа българско време. /БГНЕС