Посланикът на Израел в ООН призова за недвусмислено осъждане на военните престъпления на Хамас

Посланикът на Израел в ООН Гилад Ердан поиска от Съвета за сигурност на ООН да осъди "безмилостните терористични атаки" на Хамас срещу Израел, съобщи Си Ен Ен.

"Израел има едно-единствено искане. Военните престъпления на Хамас трябва да бъдат недвусмислено осъдени. Това невъобразимо зверство трябва да бъде осъдено. На Израел трябва да бъде оказана непоколебима подкрепа, за да се защити. За да защитим свободния свят", заяви Ердан, говорейки пред репортери преди извънредното заседание на Съвета за сигурност относно ситуацията в Близкия изток.

"След Холокоста светът се закле: "Никога повече", продължи той. "Този орган, ООН, беше създаден върху пепелта на Холокоста. Въпреки това вчера наблюдавахме как стотици евреи бяха хладнокръвно избити. Това е моментът "никога повече"."

"Днес много членове на международната общност подкрепят Израел", каза той пред репортери. "Но ако историята ни е научила на нещо, знаем, че утре това може да не е така", каза Ердан и добави, че "ООН, Съветът за сигурност имат много къса памет, когато става въпрос за Израел".

Посланикът заяви, че докладите и видеоклиповете, в които се вижда как Хамас отвлича и убива израелски граждани, са "очевидни, документирани военни престъпления"./БГНЕС