Посланици у нас: Речта на омразата не може да има място в нашите общества

Посланиците на САЩ, Албания, Австралия, Канада, Грузия, Израел, Япония и Обединеното кралство се присъединяват към своите колеги от ЕС, които осъждат заплахите за насилие срещу Министерския съвет и посланика на САЩ, отправени от български народен представител.

Това се казва в съвместно изявление на дипломатическите представители, изпратено до медиите.

"Такива заплахи не могат да бъдат оправдани и ние заставаме заедно с ясното убеждение, че речта на омразата не може да има място в нашите общества." се казва в общото становище на посланиците.

На 18 март депутатът Елена Гунчева от ПГ на "Възраждане" направи публикация в социалните мрежи, в която се казва, че "Русия има високоточкови оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет, ако Просто Киро изпрати нашите ракети на шута Зеленски. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата."

Преди това от посолството на Франция у нас разпространиха общо изявление на посланиците на страните от ЕС в България:

„Ние, посланиците на държавите членки на ЕС, приветстваме изявлението на г-н Никола Минчев, председател на Народното събрание, осъждащо заплахите за насилие срещу Министерския съвет и акредитирани посланици. Подобни заплахи са неизвиними и ние сме обединени в убеждението си, че речта на омразата не може да има място в нашите общества.“. /БГНЕС

Тагове: