Последна среща за третия мандат, БСП чака ИТН за разговор

БСП ще направи трети опит за разговор за съставяне на правителство с третия мандат, от партията ще се срещнат с "Има такъв народ", предаде репортер на БГНЕС.

Нинова получи на 27 август третия проучвателен мандат за съставяне на редовно правителство в рамките на 46-ото Народно събрание.

Левицата вече проведе преговори с "Изправи се БГ. НИе идваме", които им отказаха подкрепа, а вчера "Демократична България" не се явиха на срещата и заявиха, че третият мандат е мъртвороден, а Нинова използвала ситуацията, за да си прави предизборен пиар.

Днешната среща ще е последна в опит за реализиране на третия мандат. Още при връчването му Корнелия Нинова даде заявка, че на 3 септември, ще излъчат номинацията за министър-председател, но не е ясно дали това ще се случи.

Предстои в четвъртък следобед БСП да свика своя колективен орган - Националния съвет, коялиционните им партньори и депутатите, и на този общ форум да решат какво ще правят.

Междувременно в 13.00 часа днес в парламента левицата продължават разговорите си с организациии, бизнес и НПО-та по актуализацията на бюджета. Днешната среща ще е с Българския лекарски съюз. /БГНЕС