„Последната тайна на Фреди Меркюри“ през май в Joy Station

Двама от най-великите мъже в историята на изкуството на една сцена! Двете лица на артиста, стигнал от хамалин на летище до върха на музикалната индустрия. Една стълба към личния ад на двама влюбени за реквизит и фрагменти от хитове на Queen. Това е „Последната тайна на Фреди Меркюри“. След осем успешни сезона хитовата постановка на театър „Възраждане“ превзема сцената на Joy Station на 18 май от 19.00 часа.

Драматургът Ирина Гигова базира историята на предполагаемата лична кореспонденция между Фреди Меркюри и руския балетист Рудолф Нуреев, а под режисурата на Съни Сънински актьорите провокират у зрителя мисловен пинг-понг, след който изводът е само един – Show Must Go On.

Сюжетът проследява въображаемата им последна среща, когато певецът вече е болен от СПИН. Той предлага на Нуреев да създадат своя собствена история, която да бъде публикувана след негова смърт и чрез която да манипулират медиите и обществото.

Свежен Младенов и Анатоли Лазаров скачат с психологическа лекота и финес в тесните панталони на рок легендата Меркюри и емигранта Фарук Булсара. Палците на Нуреев с ненатрапчива кокетност носи Златарев, за когото ролята е предизвикателство по две причини: култовият статус на звездата на световния балет и фактът, че в реалния живот и двамата с Анатоли изпитват любов към танца – Лазаров е израснал с брейк денса. В ролята на единствената жена, с която Фреди Меркюри е бил близък цели седем години и с която е мечтаел за деца, ще видим Мариана Жикич.

За да се забавлявате с максимално усещане за комфорт и безопасност, в Joy Station се спазват актуалните епидемични мерки – носенето на маски извън местата за настаняване остава задължително в клуба, както и спазването на дистанция от 1,5 м. Достъпът до всичките събития се случва свободно и без изискване за предоставен зелен сертификат за ваксинация.

Билети се продават в мрежата на URBO и на място в Joy Station, съобщиха организаторите. /БГНЕС