Посмъртно крава-джудже влезе в Книгата на рекордите на Гинес

Знаменита крава-джудже, която стана сензация в Бангладеш, спечели посмъртно признание за това, че е била най-ниска на планетата, съобщи АФП.

Кравата-джудже Рани получи място в Книгата на рекордите на Гинес.

Това става седмици след преждевременната кончина на Рани, висока само 50,8 сантиметра. Тя беше сензация в интернет и десетки хиляди хора посещаваха фермата, в която живееше извън Дака, за да зърнат миниатюрната крава.

Но точно след като собствениците й кандидатстваха за Книгата на рекордите на Гинес, на 19 август голямото като известност и малко като ръст добиче внезапно умря.

Собственикът на кравата Кази Мохамад Абу Суфиан заяви, че е получил имейл в понеделник от Световните рекорди на Гинес, в който се казва, че молбата за Рани е приета.

Изявление на уебсайта на Гинес потвърди статута на миниатюрната бутанска крава със световен рекорд, побеждавайки предишния притежател, индийска крава на име Маникям, която се „извисяваше“ на 61 сантиметра.

"Изпратихме няколко видеоклипа на Рани в съответствие с предписанията на Рекордите на Гинес. Изпратихме и доклада за смъртта на представителите на Гинес, за да видят, че няма нищо необичайно в нейната смърт", каза Суфиан пред АФП.

Суфиан каза, че е изпратил и медицинските картони на Рани на Гинес, след като били попитани дали е получила хормонални инжекции.

"Имаме смесени чувства, след като Рани получи признанието. Щастливи сме, че тя получи заслужените почести. Но в същото време сме много тъжни, защото тя вече не е сред нас", каза Суфиан. „Нейният гледач избухна в плач веднага щом му съобщихме новината.“/БГНЕС